İlk Çağ uygarlıklarında Türk kültürünün izlerini araştırmaya nereden başlamalı, ne okumalı, nasıl okumalı? Bir uygarlığın isimlendirilmesi, kökeninin bilinmesi neden önemli? Tarih nasıl yazılmalı? Tarih objektif olabilir mi?

Bibliyofil bir avukat olan Tamer Sağcan, kitabında İlk Çağ’a ait Türklük ile ilgili tartışmalar üzerine çok geniş bir “varsayımlar tarihi” sunuyor. Kavimlerin Kayıp Tarihi, bir tarih kitabı değil. Akademik referanslar içeriyor ancak bilimsel bir tarih araştırması yerine, tarihi araştıran kitaplar üzerine bir araştırma sunuyor. Yeni bir tez oluşturmayı amaçlamaktansa var olan tarih tezlerini bir araya getirerek bir yol haritası çiziyor. Kitap, önemli bir soruya da cevap arıyor: Kayıp tarihleri olan kavimler aslında Türk mü?

Bu kitapta, Yakutça, Çağatay Türkçesi gibi dillerle Sümerce arasında 169 benzer kelime bulunduğunu okuyacaksınız. Sümerce’de g harfinin b harfi olarak da okunabileceği için Gılgamış Destanı’ndaki kahramanın “Bilgameş” (Bilge Kağan) gibi isimlerle fonetik olarak benzerliği gibi, Türk – Sümer bağlantısının örneklerini bulacaksınız.

Tamer Sağcan, “matematiğin Greklerin medeniyete bir armağanı olduğu” savını çürüten bir kitabı da tanıtıyor. Aslında Pisagor’un Babil’de matematik öğrendiğini, Babillilerin ise Sümer matematik sistemini kullandığını anlatan ilginç tarih kitaplarına yer veriyor.

Vatikan Başpiskoposu’nun Fatih Sultan Mehmet’ten “Troyalıların Prensi” olarak bahsettiğini, Türkler ve Troyalılar arasındaki ilginç benzetmeleri anlatan kitapların yorumlarını Kavimlerin Kayıp Tarihi kitabında okuyacaksınız. Referans verilen bir kitapta, Urartu dönemindeki mühürlerin Orta Asya Türk uygarlıklarının mühürlerine benzediği bilgisini bulacaksınız. İskitlerin Güney Rusya’ya yerleşmesinin onların Slav olduğunu göstermeyeceğini, Sus kenti yakınlarındaki Türkçe yazılı tabletlerle açıklayan bir başka kitapla tanışacaksınız.

Kavimlerin Kayıp Tarihi kitabında, dünyanın sayılı Asur bilimcilerinden Samuel Noah Kramer ve Muazzez İlmiye Çığ gibi duayen tarihçilerin eserlerinden yola çıkan Tamer Sağcan, İlk ve Orta Çağ Uygarlıkları üzerine yapılan araştırmaları tek bir kitapta tarihseverler için topluyor. Tarih konusunda akademik çalışma yapanlar için sağlam bir kaynak listesi, tarihe meraklı okuyucular için iyi bir rota çiziyor.

[kc_call_to_action layout=”2″ title=”Satın Al” desc=”VGFtZXIgU2HEn2NhbuKAmcSxbiDigJxLYXZpbWxlcmluIEthecSxcCBUYXJpaGkiIGFyYcWfdMSxcm1hIGtpdGFixLFuxLEgaW5kaXJpbWxpIGZpeWF0IHZlIGF2YW50YWpsxLEga2FyZ28gc2XDp2VuZcSfaSBpbGUgaGVtZW4gc2F0xLFuIGFsbWFrIGnDp2luIHTEsWtsYXnEsW4u” button_show=”yes” _id=”285893″ icon_show=”yes” icon=”fa-hand-o-right” css_custom=”{`kc-css`:{}}” animate=”||” button_text=”Kitapyurdu” button_link=”https://www.kitapyurdu.com/kitap/kavimlerin-kayip-tarihi/468505.html||_blank”]

Kayıp Tarihli Kavimlerin Tarihinde Türklerin İzleri” te bir düşünce

  1. Mustafa Noyan diyor ki:

    Ben son 16 yildir tarihin derinliklerine indikce şimdiye kadar bosa gecen zamana üzuluyorum Ozellikle herkesin bu konularda gerekli incelemeyi yapip genç nesiller kayip tarih konusunda yonlendirip gercek tarihi ogrenmelerini saglamaliyız.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir